På tur med H 798

af Anders Færch Hansen, torsdag 09. august, 2012, 18:40 (2629 dage siden) @ Georg Schmidt

En meget tidlig morgen, min lommebog siger 30/7-1969 var jeg taget til Odense for at se det rangerende godstog 2011, som skulle være med H-maskine. Ganske rigtigt blev H798 rangeret for stammen, som var af beskeden størrelse, 22 aksler.
[image]

Den venlige togfører gav mig lov at rejse med til Middelfart. Da jeg havde set, at vi skulle "krydse" med tog 2042 undervejs, holdt jeg udkig efter dette. Det skulle efter planerne være med N-maskine. Denne dag viste det sig at være H800, som var spændt for. Næste billede viser således de 2 sidste driftsklare H-maskiner i fuld aktivitet, H800 til venstre og H798 til højre.
[image]

Såvidt jeg kunne tælle, var toget på 90 aksler, så togvægten har sandsynligvis været ganske pænt op mod hvad trækketabellen tillod for en H-maskine. Alligevel så H-maskinen ud til at klare det fint, og der var ikke nogen større forsinkelse i forhold til planen. I Middelfart skiftede jeg til et Mo-trukket tog, så jeg fik mulighed for at fotografere indkørslen i Fredericia, men jeg blev snydt af sporbenyttelsen, så det blev modlys.
[image]

Desværre er billedkvaliteten med mit Instamatic-kamera er ikke den bedste.

Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen