Avatar

Gammel bro graves frem igen - nu med traume

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 23/12 2013, 21:00 (3775 dage siden) @ Niels Munch

(Undrer mig, at Aalborg Godsbanegaard ikke reagerede :-P !).

Kære Niels

Jeg ved godt, at den manglende reaktion - af onde tunger - tilskrives elementer nævnt i dette indlæg. Men man skal som bekendt ikke tro på alle remiserygter:-D.

Jeg vil dog gerne benytte lejligheden til at dvæle lidt ved stedet:

[image]
Kilde: Geodatastyrelsen.

I den røde cirkel ser vi stedet med den tildækkede bro (går jeg ud fra - jeg har ikke dobbelttjekket).

Den grønne rute angiver den rute, som jeg som spejder i juni 1975 padlede i kano i en alder af 16 år. Tidspunktet er nogenlunde sammenfaldende med min gryende interesse for jernbaner og da vi passerede under jernbanen, kunne jeg "mærke", at det var en nedlagt jernbane, vi passerede under - uden at jeg på nogen som helst måde vidste - eller havde undersøgt - at vi var i "nedlagt-jernbane-land".

Det traumatiske ved stedet/kanoturen er følgende: Det var en meget varm sommerdag og vi padlede i åbne kanoer, hvilket jo nærmest er en nødvendighed, når der skal padles. Vi var med andre od rimeligt ubeskyttede i forhold til den bagende sol. I den blå cirkel var vi nogle, der valgte at hoppe i vandet og svømme ved siden af kanoerne (disse var tomandsbetjente og det var således muligt for den ene deltager i hver kano at hoppe i vandet).

Skjult lige under vandoverfladen lå imidlertid noget gammelt pigtråd, som jeg svømmede lige ind i. På en eller anden måde, sad pigtråden fast i nogle grene eller noget bevoksning under vandet og der skal nok ikke nogen særlig god fantasi til at forestille sig, at jeg gik i panik og kæmpede en traumatisk kamp, for at slippe fri af dette skjulte tortur-apparat - uden sammenligning i øvrigt. Til sidst lykkedes det mig at slippe fri og jeg havde da heller ikke taget mere skade, end at jeg kunne svømme i land og at vi kunne fortsætte kanoturen uden besøg på skadestuen.

Men det er måske grunden til, at jeg efterfølgende interesserer mig mere for statsbanenettet end privatbanerne?

Et par billeder fra tilrejsen fra Aalborg til Tørring har tidligere været vist her.

Bedste hilsner

Thomas


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak