Avatar

Blokpost 362

af Morten Flindt Larsen, København K, søndag 29. december, 2013, 17:14 (2116 dage siden) @ Jens H. Bondesen

Hej Jens (og I andre gode mennesker),

Når det drejer sig om Blokpost 362 må du tage udgangspunkt i den kilometering af Kystbanen, som var gældende, da banen og blokposten anlagdes, og ikke i den nuværende kilometering. At Rungsted Kyst i dag ligger i km 26,1 giver en fejlmulighed, i og med at banen kan være blevet ommålt siden 1897 (og det er den formentlig). Derfor er de 1,5 km fra Helleholm til Rungsted Kyst næppe korrekt. Så vidt jeg husker, har jeg hentet afstanden 1,6 km fra anlægskortet over Kystbanen, som befinder sig på Jernbanemuseet (af samme årsag har jeg ikke nogen kopi af kortet, blot et notat). Jeg mener at huske, at omregningen til danske fod kunne udledes af kortet (hvilket Erik Olsen jo også bekræfter), men jeg kan naturligvis huske fejl, da det er mere end 20 år siden, jeg havde fat i kortet, mens museets arkiv stadig lå på 5. sal i Sølvgade.

Der gælder ifølge DSB's ældre foreskrifter om kilometering den særlige regel for Helsingør m.fl. stationer, der ligger for enden af sporene, at kilometeringen ikke beregnes fra midten af stationens hovedbygning, men fra bygningens facade ud mod sporene. Dette kan snildt give nogle meters forskel, som igen kan "tippe" den officielle kilometerangivelse, der jo normalt kun angives med én decimal.

vh
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen