Blokpost 362

af Erik Olsen ⌂ @, Ishøj, søndag 29. december, 2013, 18:34 (2116 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Der gælder ifølge DSB's ældre foreskrifter om kilometering den særlige regel for Helsingør m.fl. stationer, der ligger for enden af sporene, at kilometeringen ikke beregnes fra midten af stationens hovedbygning, men fra bygningens facade ud mod sporene. Dette kan snildt give nogle meters forskel, som igen kan "tippe" den officielle kilometerangivelse, der jo normalt kun angives med én decimal.

Ydermere bør man regne med yderligere en fejlmulighed, nemlig faktoren brugt ved omregningen fra fod til meter. De talangivelser jeg har set i tråden, har ikke været helt korrekte. Det bør de være hvis man omregner til en nøjagtighed på 1 m eller mindre.

Morten angiver 200' = 62,77 m eller 1' = 0,31385 m. Jeg har set angivelsen 1' = 0,3138535 m, og jeg mener ikke det er præcist, men dog indenfor målenøjagtigheden når målet afsættes med båndmål.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen