Kommunekemi i Nyborg

af FS1954, 19/2 2014, 18:44 (3716 dage siden) @ Steen Nielsen

Tidsmæssigt skal vi op til 1993-94, hvor tankvognen forvildede sig ad en forkert vej i Svendborg og læderede en mast med vejtavler.

Chaufførerne havde fået anvist tvangsruter, men denne lørdag formiddag snuppede chaufføren en kortere tur ned til banegården, og så gik det galt. Vognen fik knækket gelænderet på platformen og måtte tilbage til Alustål.

I øvrigt varede det noget tid, inden KommuneKemi havde fundet frem til det design, vognene til sidst fik.

[image]

Sådan så et af de første designstudier af KK-vognene ud. Her ses den på læssevejen i Svendborg, den 21. maj 1993. Det var øjensynligt ikke markant nok, så firmaet arbejdede videre med designet:

[image]

Her i januar-februar 1994 var man nået så (h)vidt, at der i stedet skulle være en stor, rektangulær plade til påskrifter m.v.

[image]

Resultatet blev så det, vi alle kender. Om det er æstetisk mere vellykket end det første udkast, kan vel diskuteres, men markante var vognene da.

Med venlig hilsen,

FS1954

--
FS1954


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak