Mellemblokpost Viby J - vogterhus 75

af Georg Schmidt, 27/3 2014, 22:59 (3654 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Fantastisk Thomas, den kasse skal jeg ned i- tusind tak. Som barn (må have været 1953-55) kom jeg af og til i blokhytten i Viby J sammen med min noget ældre bror. De lokale havde der et "fristed" hvor der kunne spilles kort m v. Ledvogter Lund havde travlt med at betjene det grønne apparat (blokapparatet), der efter min opfattelse ringede hele tiden.:-D

[image]
Det fremskudte signal foran bloksignalet i Viby der her er flyttet 800m ud. Det er formentlig sket samme tidspunkt som man flyttede de fremskudte foran Kongsvang fra 400m (armsignaler) til 800 meter (signaludligger) ses i baggrunden nemlig 15/2 1936.

[image]
Signaludligger med fremskudt signal foran Kongsvang. I begyndelsen sad to signaler deroppe, nemlig et to begrebs til venstre visende om der var stillet mod rangerbanegården og et tre begrebs der viste to grønne blink når der var stillet gennemkørsel mod Århus H. Hvornår man satte forgreningssignalet op vides ikke. Signalet var i brug frem til 17/2 1976 hvor fjernstyringen fra FC Skanderborg blev ibrugtaget Hørning-Kongsvang.

Mvh
Georg


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok

Jernbanebøger

Med Mariane fra fjord til hede

Med Mariane fra fjord til hede. Pris 410 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak