Avatar

Linieblok Aarhus H-Hasselager ibrugtages 1935 - edit

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, fredag 06. juni, 2014, 23:38 (1961 dage siden) @ Georg Schmidt
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, fredag 06. juni, 2014, 23:58

[image]
Blokken blev så taget i brug i april 1935

Hilsen Georg

Kære Georg

"Lad dem aldrig tage dig på formalia", sagde den bedste chef, jeg nogensinde har haft, til mig engang. Jeg tror ikke, at han selv havde opfundet udtrykket. Til gengæld forsøgte han at efterleve det i al den tid, han var ansat i DSB. Og det lykkedes til fulde. Selv er han alt for beskeden til at indrømme det.

Nå, men med ovenstående som prolog skal vi nu se på en perfekt - og formalistisk - sagsbehandling internt i DSB 2. Distrikt. Georg viser ovenstående det officielle cirkulære, der kundgør ibrugtagningen af linieblokken Aarhus-Hasselager. Nedenfor gengives en sagsakt fra den interne korrespondance, hvor Signaltjenesten ("S 2") i 2. Distrikt skriver til Banetjenesten i 2. Distrikt og orienterer Banetjenesten i 2. Distrikt om, at "man" (det vil sige Signaltjenesten i 2. Distrikt) har skrevet til Trafiktjenesten (i 2. Distrikt) og meddelt dem (Trafiktjenesten i 2. Distrikt), at linieblokken Aarhus-Hasselager ibrugtages den 11. april 1935.

Hvordan kan man se, at brevet er stilet til Banetjenesten i 2. Distrikt? Her skal man vide, at man på daværende tidspunkt ikke skrev modtagerens navn og adresse på det sted på sagsakten, der i dag passer til ruden på en rudekuvert. Nej man skrev navnet på adressaten efter sin egen underskrift. Så adressaten ("Banetjenesten") står yderst til venstre på den tomme linje mellem "Mathiesen" og "fg."

Nå, men det, jeg vil henlede opmærksomheden på, er de små forskelle, der er på det interne brev i 2. Distrikt og det endelige cirkulære. Men sammenlign selv.

Edit: Georgs cirkulære er i øvrigt udgivet (forfattet) af "Tkt.", hvilket er en forkortelse for "Trafikkontoret" (efter hukommelsen) under Trafiktjenesten i 2. Distrikt.

Bedste hilsner

Thomas

[image]
Klik på billedet for højere opløsning. Arkiv: Landsarkivet for Nørrejylland TTDSB-100A BB-933/Thomas Boberg Nielsen.

--
www.thomasbobergnielsen.dk
www.randers-aalborg.dk
www.viborg-herning.dk
www.laurbjerg-bramming.dk
www.sidesporpaafribane.dk
www.havnebaner.dk
www.jernbane-tib.dk
www.sikkerhedsreglement.dk
www.sikkerhedsinstruks.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen