Avatar

Skinnebil (NSJK)

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 9/9 2012, 16:51 (4246 dage siden) @ Michael Deichmann

Jeg spottede lige på NSJK's Facebook side at der jo var nærmest åbent hus i indeværende weekend og at skinnebilen var hevet udenfor.

Der stod højt og larmende at man ikke måtte åbne dørene, men motorhjelmene var åbne, så jeg kunne da se hvilket maskineri der er i:
[image]
[image]
Første observation er, at det er en 4 cylindret topventilet motor.
Zenith karboratoren kunne godt indikere en Ford, men bemærk lige topstykket med tændrørene - det er helt plant på siden mens den topventilede Angliamotor (aka "Kent" motoren) ser helt anderledes ud:
[image]
Hvis man ser på hvad Ford har lavet af modeller hvornår, for eksempel her, så har de ikke lavet varevogne med de karakteristiske nyreformede kølergrill's så langt op at det har overlappet med 105E, som "Harry Potter" Angliaen med den skrå bagrude hedder.
Det vil kræve nærmere undersøgelser for at fastslå hvad det så er. Måske er det en anden motor der er lagt i på et tidspunkt.
Det gav ellers god mening hvis det var en topventilet Anglia motor, for det er også den, der sidder i den sidste serie af perrontraktorer fra Hans Hvid i Hillerød. Det ville jo give noget synergi på reservedelslageret, hvis det var samme motor.
Jeg har en aftale med Morten Bech om at komme til at endevende bilen på fredag, hvor jeg vil lede efter typeplader mm. og også studere motoren nærmere for logoer eller andet der kan afsløre dens ophav.
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak