Danmark set fra luften 1954 - Tidsrøveren

af Per Sørensen, Hg, 9/9 2012, 21:52 (4246 dage siden)

Hej
Som T. Rithmester skriver under emnet "Holstebro Markedsplads" er www.kortal.dk en absolut tidsrøver af rang.

Jeg havde ikke været omkring siden længe, men mange tak for henvisningen!!!
Nu har jeg spildt over 2 timer med at studere fantastiske detaljer på mange stationer, som f.eks. Randers, Åarhus, Svendborg, Assens og Fåborg. Jeg synes der er stor forskel på kvaliteten af fotos, men hvor er det dog dejligt!
Det er midt i en periode, hvor der virkeligt blev gået til den hos DSB. Der blev bygget om og lavet nye togveje, stationsbygninger, godekspeditioner og meget andet.

ODENSE er en favorit, hvor man stadig ser Odense Syd og så er der godt nok mange godsvogne rundt omkring. Der må være problemer hver dag med rangeringen.

NYBORG har naturligvis også problemer med mange godsvogne og man ser hvordan man er i gang med at gøre klar til at anlægge rangérbanegården Svanedammen. Tænk på at der går meget langt tid fra man finder ud af at der er et pladsproblem i Nyborg og til at problemet er løst. Lige inden det er løst må personalet godt nok have tørret sveden af panden nogle gange.
Læssevejene på havnen og andre havnespor er også godt.

HELSINGØR (min egen hjemby) havde naturligvis også pladsproblemer. Det var inden man fik ny kommandopost og lavet en bedre sporplan.
Den gamle rundremise ved Øresund ligger der endnu; det var den der futtede af i en voldsom brand og faktisk gav plads til omlægning af sporene.
Som eksempel på hvor kaotisk det kunne være, står der en slæber oprangeret i spor 3 i "Hallen". Spor 3 var altid afgangspor for persontog på Kystbanen.
Midt på dagen kunne man nok lige få plads til at afsende et godstog imellem et par persontog, der vel kørte med en times mellemrum.

GRØNNEHAVE er også blevet ændret, for sporene er flyttet fra den østlige side af stationen til den vestlige. Den nye remise er bygget og den gamle står stadig tilbage, men vistnok klar til nedrivning.

På den gamle remisegrund anlagdes senere Hotel Prins Hamlet, der sammen med hotellerne Marienlyst og Kystens Perle under Oscar Petersens ledelse blev til "Nordens festlige Hjørne", men det er en jo anden historie!

Det var bare lidt pladder fra en gammel klovn...

Venligst

ped


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak