Jernbaneuheld . hvor? hvornår?

af Bent Hansen, 31/10 2014, 14:45 (3464 dage siden)

Hej.

Billedet her stammer fra en slægtsforsker, der har fundet det sammen med andre i forfædrenes familiefotoalbums.

Billedet findes ikke på nettet, så vidt min pc kan trænge igennem for uvedkommende reklamer og andet, der ikke har med sagen at gøre.

Jeg har, mener jeg, gjort, hvad jeg kunne for at finde ud af, hvad billederne egentlig forestiller, men uden resultat fra hverken mine medarbejdere eller mine egne efterforskninger.

Vi er kommet så langt, at vi har konstateret, at der er tale om foto fra et jernbaneuheld, hvor et godstog blandt andet skulle transportere et par ret afpillede, udrangerede lokomotiver til ophug. Yderligere dele af et af lokomotiverne fald af under transporten og forårsagede det viste uheld. Desværre erindrer min kilde ikke, hvor han har læst om dette uheld. Ved du hvor? Eller bedre, er du i stand til at give yderligere oplysninger om uheldet? Hvad, hvor hvornår?

Ud fra vognene kan tidspunktet sættes til omkring 1912-13.

Lokomotiverne er (var) efter min bedste overbevisning en Gs fra Eslingen og en Ds fra Peacock. Hvilke? De er svære selv at typebestemme, da de mangler skorstenskrave, førerhus, tender og andet udstyr.

Kan du supplere, hører jeg meget gerne fra dig.

Jeg beklager, at billederne ikke er større.

Med venlig hilsen
Bent Hansen
Industribaneklubbens Forskningsafdeling
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Asaabanen 1914-1968

Asaabanen 1914-1968. Pris 180 kr.

Læs mere
Svenska-lok
Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg
Utvecklingstendenser danska och norska fjärrtåg

Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om udviklingen og anvendelsen af fjerntog i Danmark og Norge med hovedvægten på lyntog og IC3-tog.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak