Avatar

Stationsur fra Lyngby er endt i "pakhus" i Aalborg

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 3/11 2014, 16:55 (3455 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Oprindeligt var det planen, at dele af Aalborgs pakhus fra 1959 skulle indgå i de bygninger, der skulle huse SOSU- og VUC-uddannelserne på det gamle godsbaneareal.

Det viste sig dog, at fundamenterne ikke ville kunne holde til det nye byggeri, ligesom det ville blive svært at overholde diverse energikrav.

Derfor blev hele pakhuset revet ned og dele af det er blevet gen-/nyopført og står nu færdigt.

Nordjyske Stiftstidende kan 29. oktober 2014 berette, at uret, som man har hængt op inde i en af bygningerne opført som det tidligere pakhus, er originalt og stammer fra Lyngby station.

Den lille historie er da et billede værd og i dag stjal jeg mig indenfor og fotograferede uret i dets nye og nydelige omgivelser. Stedet, hvor uret hænger, har man i lighed med Københavns Hovedbanegård kaldt for Under uret.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]

[image]
Originalt stationsur fra Lyngby station ophængt i gen-/nyopført pakhus i Aalborg. 3. november 2014. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
ContecRail
Godstrafik pr jernbane i 1990
Godstrafik pr jernbane i 1990

I hæftet "Transportbranchen i Danmark Juli 1990" udgivet af JB Business Information, har vi fundet dette kapitel om godstransport pr jernbane som måske kan interessere en større kreds. Teksten er skrevet 10 år før DSB opgav godstransport i Danmark.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak