Avatar

Enghave Brygge - Teglholmen - filmen "Midt om natten"

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 8/12 2014, 07:38 (3399 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

[image]
Flashback med jernbanespor? Klik på billedet for højere opløsning.

Der er jo nok ikke nogen tvivl om at scenen er optaget samtidig med resten og ikke en gammel filmstrimmel der er genbrugt. Så ville den næppe være i farver og i 1984 havde man (i Danmark) ikke adgang til teknologi der kunne farvelægge sorthvid film.
Det der undrer mig er bl.a. nummerpladen på den bil (jeg er usikker på hvilken model og årgang det er, men Commer fra 1950'erne er et bud) der er på vej ud. Det er en vanteplade som udgik i 1950, men man kunne jo flytte nummerplader over fra den gamle bil til den nye, så der kan godt sidde vanteplader på en bil fra efter 1950. Jeg kan så også sige, at i 1984 havde vi ikke historiske nummerplader, så det er enten en Commer der har overlevet med den nummerplade - eller en filmnummerplade. I så fald BURDE det nok have været en gul eller papegøjeplade af type 5 og ikke en vanteplade. :-)

Så det er en optagelse fra 1983-84.


[image]
"Nutid" uden jernbanespor. Klik på billedet for højere opløsning.

Der er en væsentlig forskel på de to scener. Der er regnvådt på flashback og tørt på "nutid". Ser du rigtig godt efter er der spor af spor på det sidste billede. De er bare svære at se fordi du ikke har lysspejlingerne i det første billede til at synliggøre sporene.

I oversigten over Lokationer i Danske Film ser ikke ud til at omfatte "Midt om natten".


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Hectorrail

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak