Avatar

Hjælp til vogterhusnummer

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 1/10 2012, 14:16 (4219 dage siden) @ T. Rithmester

Så mit håb er jo at der blandt de gode mennesker herinde, er en der kan hjælpe med et nummer på vogterhuset.
Vogterhuset er beliggende mellem Brøns og Skærbæk.

Kære Thomas

En interessant opgave, som jeg ikke har svaret på. Men jeg kan da bidrage et stykke hen ad vejen (jernbanen):

På strækningen Bramming-Ribe nummereres vogterhusene 1-11 jf her. (Det ved du alt om, så oplysningen er blot en service til nye læsere).

Vogterhus nr. 11 ligger i nordenden af Ribe station (stationen) ved overkørsel nr. 38. (Et eller andet sted i cyberspace svæver der en H087-sporplan fra Ribe rundt).

Om vogterhusene mellem Ribe og Vedsted/Hviding skriver Jens Bruun-Petersen her:

"Undervejs til Vedsted var der 5 vogterhuse, hvoraf 3 findes endnu: Hus 12 ved Haderslevvej, hus 13 (nedrevet) ved Roagervej, hus 14 ved Øster Vedsted Mark, hus 15 (nedrevet) ved Sønder Farup Hedevej og hus 16 ved Bjørnkærvej. Nummereringen af vogterhusene starter ved Bramming, derfor fik første hus nummer 12. Afstanden mellem de 4 første huse var præcis 1 km. Til gengæld var der 1,8 km. mellem de sidste to huse. Den jævne fordeling af husene tyder på, at der mere var tale om banevogterhuse end ledvogterhuse: Vogteren skulle holde øje med banen, ikke med vejtrafikken."

Henning Orlowicz har tidligere haft alle sporplaner Bramming-Tønder liggende på nettet, så han har dem nok "på lager".

Men det kunne jo også være, at en eller anden har en længdeprofil Bramming-Tønder liggende. For så kunne vi jo få den rygende pistol. Og nogle gange findes der også flinke mennesker med adgang til de originale ejendomskort og nogle gange læser de med her og er så flinke at sende mig en kopi af det elektroniske originale ejendomskort og der er da vist nok også en af de faste brugere her i herreværelse med adgang til de originale ejendomskort.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Reise til Kiøbenhavn 1856
Reise til Kiøbenhavn 1856

I 1856 foretog Morten Nielsen en rejse fra Odense til København med den netop åbnede jernbaneforbindelse fra Korsør til København. Mortens oldebarn Jan Geugjes har indsendt Mortens dagbog fra turen, som vi bringer her.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak