Avatar

Torsdagsbilleder - Fem godsvogne

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 4/10 2012, 21:59 (4215 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

ID24418 (Atlas 1883) september 1957, ukendt sted
Efter Tommy´s vognlister har den været lokalvogn i Aalborg
[image]

Holger skriver, at stedet er ukendt. Så selv om vognen ifølge Tommys liste, har været lokalvogn i Aalborg, er det jo ikke sikkert, at Holgers billede er fra Aalborg.

Holgers billede er fra september 1957. Nedenstående billede er fra 1958. Det med grønt anført er Aalborg Privatbaners, det med rødt er det mest sandsynlige DSB sted (ifølge Holgers billede er der fire spor og til venstre for disse er der "frit" og der holder en bil på det frie område), det med rødt er også DSB område; men der er ikke fire spor.

Lokale godsvogne havde det med at "gro fast" det samme sted, idet de mere blev brugt til opbevaring end til transport (min u-underbyggede påstand).

At vognen på Holgers billede er en "lokal" vogn stemmer ganske godt med dens placering i bunden af et spor op ad en sporstopper.

Den store udfordring er så, om nogle af vogn-forskerene kan finde Holgers vogn på billedet (dumme vittigheder om "Find Holger" eller "Find Holgers vogn" frabedes).

Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Aalborg, Aalborg Privatbaners godsområde og DSBs godsområde, 1958. Det originale ubeskårne luftfoto er i arkiv hos Danmarks Jernbanemuseum.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak