Avatar

Flere stationer i Handbjerg ?

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 19/6 2012, 16:23 (4328 dage siden) @ T. Rithmester

Nu blev jeg da nysgerrig og gik også ind og søgte :-) og et af billederne er dette:
[image]
Tegning af Handbjerg station i 1931 - Kilde: Vinderup lokalhistoriske arkiv

Her ser vi en fin lille å som banen går over via en bro.

Kigger vi nu på Google Maps, ser scenariet sådan her ud: http://goo.gl/maps/ypQg

Det ser nu meget ud til at den første station og vogterhuset har ligget lige der hvor vejen krydser banen og vest-sydvest for dette kryds. Jeg kan godt se at det kan være svært at få plads til både gammel station, varehus og så den nye station. Man aner iøvrigt lige på tegningen en bom i hævet stilling, så overskæringen har været bevogtet.

Her er et af de andre billeder:
[image]
Det er set ovre fra den anden side af Struervej, så vi har jernbanesiden af stationen her. Det KUNNE godt være næsten samme motiv på T Rithmesters billede, men det fordrer at sidste hus herover er købmand eller Brugs og varehuset ser ud til at være forsvundet på Thomas's billede. Nej, jeg tror ikke billede med den fine rutebil er fra Handbjerg.

Her er en situationsoversigt fra Kort og Matrikelstyrelsens generalstabskort 1928 - 1940:
[image]
Desværre viser man ikke (alle) bygninger på "Banens område" så her kan man ikke se hvad der var af huse på det tidspunkt, men man kan se udstrækningen af stationsområdet. Stationen/vogterhuset har jo ligget nærmest overskæringen og varehuset bagved. Man har nok ved at rive varehuset ned kunnet bygge den nye station i 1950/51 og der har man ikke haft brug for varehuset så der blev ikke lavet et nyt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak