Avatar

SILD - I må selv sørge for snapsen (26 fotos)

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 2/1 2017, 06:49 (2642 dage siden) @ Niels Munch

Ledbusser og vogntog (bestående af forvogn og hænger) kan ikke sammenlignes og omfattes af forskellige regler.

Ikke desto mindre sidder der 4 cifrede nummerplader bag på = trailerplade......

Var det ikke dengang, hvor der lå en underfloor-motor i forvognen med træk på dennes 2. aksel, og bagvognen var "på slæb"?

"Siden 1. juni 2000 regnes en ledbus i Danmark som ét køretøj og den skal derfor have almindelige gule nummerplader foran og bagpå. Til og med 31. maj 2000 blev ledbusser regnet som sættevognstog, og de skulle derfor have almindelige gule nummerplader på forvognen og en gul anhængerplade bag på anhængeren." (Kilde "Ledbus").

Denne ændring kan bl.a. skyldes, at senere ledbusser overvejende er udført som lavtgulvsbusser, hvilket opnås ved, at motoren er placeret som hækmotor i bagvognen og med træk på bagerste aksel således, at bagvognen "skubber" forvognen.

Jo, efter at have lavet indlægget indså jeg at det nok var en del år siden at jeg netop have bemærket at der sad 4 cifrede nummerplader bag på og at det kunne have været ændret mange gange siden. Da jeg boede i "Det grønne område" så jeg ledbusserne regelmæssigt på Helsingørmotorvejen og brugte dem faktisk på arbejde i en tid, men det er jo efterhånden over 15 år siden og der kan jo være sket meget siden da.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Den Store Jernbanebasar

Den Store Jernbanebasar. Pris 60 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak