Avatar

Aarhus H 1981

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 15/12 2012, 00:14 (4122 dage siden)

Vi har vendt Aarhus og Aarhus H i adskillige tråde tidligere.

Jeg tillader mig at lave en ny tråd. Nedenfor et "halvt" postkort fra Stenders Forlag, 1981. Den manglende halvdel af postkortet viser forpladsen.

Øverst et MA-lyntog. Eksperterne kan sandsynligvis ud fra sporbenyttelse og tidspunkt på dagen (skyggen i forgrunden) afgøre hvilket lyntog, der er tale om.

Nederst ses til venstre et regionaltog mod Herning. Forrest i køreretningen er det en MR (2 vinduer mellem førerrum og dør). Det er sandsynligvis tog 3921, Aarhus afgang kl. 9.25 (K80V, K81S, K81V). Tegningen til standeren med ur og destinationsskilte befinder sig, sammen med tegninger til tilsvarende standere på København H og Fredericia, på Landsarkivet for Nørrejylland i Viborg, TTDSB-100A BB-520.

Vi bemærker perronkiosken, hvor Per Hauberg, A. B. Sillesen, Lissi Benonis og mange andre gæve jernbanemennesker ydede en flot indsats, farven på spærkonstruktionen (diskuteret i en anden tråd) og vi bemærker frisen for enden af perronhallen. Vi har vistnok drøftet frisen i en anden tråd. Selv husker jeg især frisen fra en sommerdag i starten af 1970'erne, hvor jeg som ung havde været på spejderlejr ved Silkeborgsøerne. Vi tog toget Silkeborg-Aarhus og skulle skifte i Aarhus til tog mod Aalborg. Af en eller anden grund havde vi flere timers skiftetid i Aarhus og jeg tilbragte skiftetiden med at ligge på ryggen på en bænk på Aarhus H og "stirre" på frisen (dengang var der lange og brede træbænke på perronen og bænkenes "bund" var placeret vandret, således at man faktisk lå yderst komfortabelt).

Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Uddrag af postkort Aarhus H. "Copyright Stenders Forlag - Farvefoto - Copyright - Nr. 149719682 - 1981." Klik på billedet for højere opløsning. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak