Spørgsmål om åbne vogne.

af Bent Hansen, torsdag 04. januar, 2018, 09:53 (343 dage siden)

Hej.
Før jul deltog jeg for første gang i kalenderlågen med flere spørgsmål. Til emnet Risdal/Fiskbæk antydede jeg, at jeg ville skrive om sidesporet/brunkulslejet og dets lokomotiver. Det er jeg halvt færdig med nu.
For at få rettet fejl før "udgivelsen" spørger jeg om disse vogne. Lokomotivet er Skjold angiveligt i Risdal-lejet oktober 1920 i følge Lokalhistorisk Forening for Videbæk og Omegn, som hed sådan, da jeg i 1987 hentede fotoet. Banen åbnede 15. november 1920, men her ser vi formentlig også anlæg. Folkene står i vognene, hvilket tyder på aflæsning af ballast. Læssedes der brunkul, stod de næppe i vognene?
Men vognene? Ejer og litra? Tak. Nummeret må du godt beholde.
En halv snes andre foto fra "begivenheden" viser tog af entreprenørgrusvogne i forbindelse med anlægget af sidesporet/Videbækbanen, men disse her vogne har højere sider, smallere rammer, buffer og anderledes akselophæng end de simple entreprenørvogne. Er det statsbanevogne? Vognene, der senere ses på billedene, hvor der læsses brunkul i lejet, er igen af en anden type/andre typer, men uomtvisteligt Statsbane-vogne.
Mvh. Bent Hansen.
Jeg beklager, at systemet, så vidt jeg kan se, har vendt billedet.
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker


Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen