Ung Leg - Springforbi

af Søndenfjords, onsdag 10. januar, 2018, 11:08 (341 dage siden) @ Søndenfjords

[image]

I danskefilm.dk nævnes Ka' De li' østers ikke blandt de scener, der er optaget på Springforbi. Her er det kun Ung Leg fra 1956, der er medtaget.

Tilbage til Springforbi i danske film:
Herover den dramatiske scene, hvor den unge Klaus Pagh bliver stående på skinnerne ved Springforbi til et kort øjeblik før, S-maskinen kommer buldrende med sin Cl-stamme.
[image]
Imens ser pigerne til bag bommen med tilbageholdt åndedræt. Det er nummer to fra venstre, den onde Anne Werner Thomsen, der har lovet drengene, at den, der bliver stående længst på skinnerne, får et kys af pigen til venstre, den artige unge Ghita Nørby - i øvrigt til stor fortrydelse for Ghita Nørby.
[image]
Scenen udspilles angiveligt foran kiosken på Springforbi - telefon Bellevue 257 - men jeg har svært ved at se nøjagtigt, hvor toget befinder sig, og hvor scenen er optaget.
Kurven på det øverste billede indikerer imidlertid, at toget kommer fra nord, og at det er på vej mod Klampenborg - måske afstandsmærket kan give nogle en idé.
På filmen mener jeg også at have set en kilometersten i km 16,2.
Mere om filmen her:
https://danskefilm.dk/film.php?id=355
https://www.facebook.com/notes/forum-debat-om-danske-film/jens-due-vroldby-fort%C3%A6ll...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Knutzens personvogne
Knutzens personvogne
Lars Christensen har skrevet et fyldigt forord til en artikel om DSBs personvogne skrevet af daværende generaldirektør for DSB Peter Knutzen og bragt i Vingehjulet nr. 1/1943. Artiklen er forsynet med billeder fra Jernbanen.dk´s arkiv. Læs artiklen 

Jernbanebøger

Fra Portør Til Stationsleder
Fra Portør Til Stationsleder
Pris 228,- kr.
 Læs mere 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen