Lokomotiv på afveje, det VAR altså D til indvielsestoget.

af Jens H. Bondesen, 17/2 2018, 15:50 (2232 dage siden) @ Steffen Dresler

Men det undrede mig, at James Steffensen (for ikke kendere af James Steffensen, at sammenligne med den kendte tyske jernbanefotograf Carl Bellingrodt) faktisk kun havde fotograferet D-maskinerne og ladet G´erne være.
Selvfølgelig! For det første køre man jo IKKE et prøvetog med andet materiel, end det der skal anvendes til ”præmieren”, vel? Og for det andet, ville han jo være forhindret i at fotografere premiere- og indvielsestoget, da han til indvielsen, jo var teknisk ansvarlig for lyddelen af reportagen. Han sidder jo i Statsradiofoniens transmissionsvogn, der følger med på vejen ved siden af indvielsestoget, med en kameramand stående på taget, der filmer.

God eftermiddag og undskyld at jeg først nu kommenterer på dette gamle indlæg, men James Steffensen fortalte mig om indvielsen af Oddesundbroen.
Mens indvielseshøjtideligheden med taler blev holdt var broklappen oppe, hvorefter den skulle sænkes, så tog og biler kunne passere Limfjorden på den nye bro. James Steffensen havde derfor foreslået speakeren (Svend Pedersen?), der skulle speake direkte fra reportagevognens tag, at sige: "Nu hvor kongen har erklæret broen for åben, lukkes den."
Speakeren havde dog ikke udtrykt det således i Statsradiofonien. James mente, at modet havde svigtet speakeren i sidste øjeblik.

Også ved indvielsen af Lillebæltsbroen havde James Steffensen ansvaret for reportagevognen. Derfra fortalte han, at lokomotivføreren på indvielsestoget havde misforstået ordren om at holde en lav hastighed (25 km/t?) over broen, således at automobilerne kunne følge med. Vel i Jylland skulle toget så øge hastigheden for hurtigt at komme ind til Fredericia. Imidlertid holdt indvielsestoget den lave fart hele vejen til Fredericia, hvilket betød at den speaker, der placeret inde i Fredericia havde overtaget udsendelsen, improviseret måtte holde udsendelsen igang i meget lang tid, før toget ankom. Det skulle have været noget af en prøvelse, hvor han heller ikke vidste om der var tilstødt toget noget.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak