Avatar

Rangering i Hillerød ca 1940

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 18/12 2012, 00:21 (4145 dage siden) @ Thorbjørn

[image]

OK - det er Hillerød Lokalstation hvis baneterræn lå der, hvor Hillerød Bibliotek er bygget nu og p-pladsen foran. Biblioteket er den lange mørke bygning i venstre side midtfor i luftfotoet. Den lyse bygning overfor er Slotsarkaderne, der dels er bygget på den gamle gasværksgrund og Maskinfabrikken "Nordstens område". Selve stationen lå der hvor P-huset er bygget. Det er bygningen helt til venstre øverst for enden afP-pladsen:

[image]

Thorbjørn kommer så med den supplerende oplysning, at det er Viggo C. Lewinskys 'Hillerød Trælastforretning' som havde tømmerplads på Roskildevej 2, vi ser på det første billede.
På dette billede antydes at vi eri enden oppe ved Gasværksvej, som idag hedder Frederiksgade:

[image]

Det giver mening så langt, at der på billedet faktisk er nogle lange skure langs med gasværksgrunden som ser ud til at rumme træ og at Hans Hvid Maskinfabrik lå på Gasværksvej 15, som er i det område der er indrammet på det nutidige luftfoto, men Roskildevej må være det der idag hedder Slangerupsgade, og det er i den modsatte ende af området. Lokalstationens terræn ligger imellem Gasværksvej/Frederiksgade og Roskildevej/Slangerupgade.
På luftfotoet her fra 1934 ser man også de lange skure i Gasværksvejsenden og ingen i den modsatte ende. Faktisk er der slet ikke noget i den modsatte ende der ligner en tømmerplads.
Skorstenen bag skurene kunne også godt ligne noget procesanlæg der hører til at gasværk.

[image]

Hm...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak