Jugoslavien 1966 - OT: lidt om situationen i 2009

af Hans T. Møller @, tirsdag 10. april, 2018, 10:37 (1165 dage siden) @ Niels Munch

Lidt OT om baner i ex-Jugoslavien:

Vi har i en tidligere tråd tråd strejfet veteranbanen, som udgår fra Mokra Gora. I Serbien findes desuden et indendørs jernbanemuseum i Beograd, samt et udendørs i Požega. Jeg besøgte begge på en interrailtur i 2009, og jeg har billeder fra sidstnævnte, men de er ikke skannet.

Den bedste oplevelse på turen var imidlertid et besøg i Obilić i Kosovo – byen er nu omdøbt til “Kastriot”. Her ligger to store kulkraftværker, og på det sydlige brugte man stadigvæk et damplokomotiv til rangering! Folkene på værket var meget gæstfri. De hentede mig på stationen i Obilić i lokomotivet(!), gav en kop kaffe i deres frokoststue, kørte mig ud til remisen - og til sidst trillede vi tilbage til stationen igen!

Værket skulle efter planen være lukket ned i 2017, så der er næppe noget at se mere.

Billederne fra Obilić er heller ikke skannet, men min beretning om interrail-turen kan findes i Jysk Modeljernbane-Klubs blad TOG 60.

Bedste hilsner - og hvis nogen har billeder og beretninger fra Balkan, så fyr dem endelig af!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen