Hvor ligger/lå dette vogterhus ?

af Lars B. Christensen, København, 9/7 2018, 19:23 (2111 dage siden) @ T. Rithmester

Hej Thomas,

Som et lille supplement til billedet kan jeg tilføje, at fotoet blevet vist for en 4-5 år siden (som jeg husker det) i min artikel med den dengang næsten 100-årige jernbanemand Carl Heinrich Koch. Artiklen findes i tidsskriftet "Spor og baner". I artiklen - som dog mest handler om hans oplevelser i Sønderjylland under besættelsen - fortalte Carl Heinrich Koch, at han var født i vogterhuset knapt en kilometer syd for Over Jersdal den 7. september 1916. Dengang lå vogterhuset i Slesvig, hvor hans far var ansat ved de tyske jernbaner. Nedenfor har jeg indsat et udsnit af artiklen, der handler om vogterhuset:

"Da sønderjyderne stemte sig hjem til Danmark i 1920 fulgte min far med over i DSB. Han var dengang ansat hos de preussiske jernbaner, og mine forældre boede derfor i et ledvogterhus ved Over Jerstal, da jeg blev født i 1916. Mor døde kun få dage efter jeg blev født, men jeg har alligevel altid opfattet mine søskendes og min barndom som meget tryg, selvom vi selvfølgelig levede meget sparsomt. For som ansat ved baneafdelingen var det begrænset hvad far fik i løn. Ledvogterhuset lå i øvrigt så tæt på skinnerne, at huset rystede når et tog passerede forbi, men det var sjældent at vi lagde mærke til det fordi det var en del af dagligdagen".

Mange hilsner
Lars Christensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype
MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype

Den 15. maj 1943 skrev Maskinchefen ved DSB - Civilingeniør Hedegaard Christensen - denne artikel om statsbanernes nye motorvogn litra MK til bladet Ingeniøren. Det første togsæt af litra Mk-FK blev leveret fra Frichs og Scandia samme år.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak