Hvor ligger/lå dette vogterhus ?

af Lars B. Christensen @, København, mandag 09. juli, 2018, 19:23 (223 dage siden) @ T. Rithmester

Hej Thomas,

Som et lille supplement til billedet kan jeg tilføje, at fotoet blevet vist for en 4-5 år siden (som jeg husker det) i min artikel med den dengang næsten 100-årige jernbanemand Carl Heinrich Koch. Artiklen findes i tidsskriftet "Spor og baner". I artiklen - som dog mest handler om hans oplevelser i Sønderjylland under besættelsen - fortalte Carl Heinrich Koch, at han var født i vogterhuset knapt en kilometer syd for Over Jersdal den 7. september 1916. Dengang lå vogterhuset i Slesvig, hvor hans far var ansat ved de tyske jernbaner. Nedenfor har jeg indsat et udsnit af artiklen, der handler om vogterhuset:

"Da sønderjyderne stemte sig hjem til Danmark i 1920 fulgte min far med over i DSB. Han var dengang ansat hos de preussiske jernbaner, og mine forældre boede derfor i et ledvogterhus ved Over Jerstal, da jeg blev født i 1916. Mor døde kun få dage efter jeg blev født, men jeg har alligevel altid opfattet mine søskendes og min barndom som meget tryg, selvom vi selvfølgelig levede meget sparsomt. For som ansat ved baneafdelingen var det begrænset hvad far fik i løn. Ledvogterhuset lå i øvrigt så tæt på skinnerne, at huset rystede når et tog passerede forbi, men det var sjældent at vi lagde mærke til det fordi det var en del af dagligdagen".

Mange hilsner
Lars Christensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark
Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.


 Læs artiklen 
Svenska-lok
Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder
Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.
 Læs artiklen 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen