Tanker om arkivmaterialet på rundremisen.dk

af Hans Peter Balle @, lørdag 06. oktober, 2018, 12:56 (70 dage siden) @ henning h087

Jeg er enig i, at JBMs portal er et glimrende initiativ og allerede indeholder meget der er interessant. Der kommer hele tiden mere materiale frem, søge funktionen er fin og i det hele taget synes jeg kun der er godt at sige om den portal.

Betyder det så, at blandt fremtidens digitale jernbane arkiver bliver der kun plads til JBMs portal. Mit svar er et klart nej og det er der mange årsager til:

  • JBMs portal har sikkert et bredere sigte end rundremisen.dk m.fl. med hovedvægten lagt på jernbanerne i en historisk og socialhistorisk sammenhæng. Portalen er ikke specielt lavet blot for jernbane entusiaster eller for modelbane folket. Jeg forventer ikke, at JBMs portal en skønne dag kan levere billeder af alle My-ere fra alle mulige vinkler og fra forskellige år. Den slags kan man derimod finde meget af på f.eks. jernbanen.dk. Tilsvarende er der sikkert emner der bedømmes som for snævre til at komme på JBMs portal. Jeg tror der kommer til at gå lang tid før der kommer mange maskinløbsplaner eller detaljerede signalplaner.
  • Fremtiden ser bestemt lys ud for JBMs portal, men hvornår får de tid til at uploade lige netop den Togplan 6, som jeg gerne vil se hutigst muligt. På rundremisen.dk var der allerede en del årgange af Togplan 6 på arkivet og vis en bestemt årgang manglede, skrev man blot et kort indlæg i diskussions delen. Så var der ofte en der havde den liggende og indenfor ret kort tid var den tilgængelig for alle.
  • JBMs portal har ikke noget aktivt diskussions forum tilknyttet. Omvendt er der meget relevant materiale der dukker op netop i forbindelse med en diskussion af et bestemt emne. Det er der mange eksempler på her på jernbanehistorisk forum. Ganske vist er det ikke noget digitalt arkiv omend det har en rigtig god søgefunktion, men det materiale der har været vist i forbindelse med en bestemt diskussion dukker ret ofte op sidenhen på jernbanen.dk eller rundremisen.dk.

Kort sagt, tror jeg at der er behov og plads for det private initiativ indenfor digitale jernbane arkiver, både på kort og på lang sigt.

Jeg er også med på et bidrag på 150 kr (og gerne til en forening hvis det er det smarteste i det skatteplagede Danmark).

mvh
Hans Peter


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen