Søges, billeder af IC-tog imellem 1975 og 1985

af Ole P, 24/11 2018, 11:08 (1978 dage siden) @ Muncken

Men DSB havde jo få A-vogne, og i en periode blev der lejet tysk matriel med 1 klasse der indgik i IC-togene, hvilket også giver lidt variationsmuligheder. Men Kunne denne A-vogn i den faste stamme tænkes at kunne være en Ag-Vogn, og er der billeder af dette hos brugerne her?

IC toget til fra København til Thisted havde i midtfirserne ofte en af de nyrenoverede Ag vogne (med metalrammer om vinduerne) med i den faste stamme, som bestod af A(Ag)+B+Bk+B+B. Jeg har vist billeder af det, men spørgsmålet er hvor jeg har arkivereret dem. Jeg kan se at de første renoverede Ag vogne kom i drift i 1984, så det er nok lige i udkanten af perioden.

Lidt tidligere, hvor det var Mx der kørte IC til Thisted var det en standard stamme på 5 A og B vogne, nogle gange suppleret med et par lokale vogne som 2 ekstra B eller Bg vogne fra Nyborg, jeg husker også at have set op til 9 vogne i IC toget i Thisted. Jeg tror at det kan skyldtes at toget nogle gange var forsinket og at man ikke havde tid til at frakoble de lokale vogne i Struer. Så den stakkels Mx'er måtte overtage de mange vogne fra Mz'eren og slæbe dem helt til Thisted.

Mvh. Ole P


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak