Avatar

Fra arkivet - næppe Sommersted

af Morten Flindt Larsen, København K, 3/12 2018, 16:30 (1828 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

[image]

[image]

Jeg kan (heller ikke) få det til at være Sommersted. Bemærk vinduet i den røde cirkel. Kvinden længst til venstre synes at stå et stykke fra vinduet. Vinduet må derfor sidde højere oppe end hendes skulder, og må derfor sidde på 1. sal i bygningen eller måske i en "hævet" signalhyttetilbygning. Sommersted honorerer ingen af de krav.

Der er ikke nogen 1. sal på den bygning, som vi ser på damefotoet, og vinduerne på Sommersted station var ret høje. De rektangulære ruder på "højkant" synes at passe. De små ruder foroven savner jeg, men dem tror jeg gemmer sig i skyggen fra tagudhænget. Damefotografiet er taget en smule nedefra, antagelig med et boxkamera med en matskive-søger, som fotografen kiggede ned i. Derfor ser perspektivet lidt "frøagtigt" ud og der er styrtende linjer. Kai Bayers foto er formentlig taget med et småbilledkamera med en søger i øjenhøjde.
[image]

På billederne herover og herunder har jeg markeret tagudhænget på risalitten, og på nedenstående billede det vindue, som jeg ser på damefotoet. Her ses også aftegningen i murværket, hvor signalkarnappen med den spøjse skorsten tidligere var. Skorstenens placering tæt på murstensbygningens tagudhæng synes jeg passer med EVP's 1951-foto.
[image]

Generelt for billederne synes jeg dog, at den ringe scanningskvalitet umuliggør, at man kan se detaljer herunder i baggrunden af højre side på damefotoet. Det hele pixelerer. Eller også er det bare systemets opsætning, der reducerer billedstørrelsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak