En VNJ station

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, torsdag 06. december, 2018, 19:38 (780 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hej Morten.

Vi er 110 % enige om "sporplanen" i din fotografik, men hvordan får Du solen til at skinne -som den gør- på JJ-fotografiet (og toget). Det må vel snarere være et "nordlys", der klarer belysningen og skyggerne - i det mindste et meeeeget sent aftenlys på årets længste dag.

[image]

.

Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=vnnj---stationer

[image]


Se på skyggen på hegnspælen til højre. Hvilket verdenshjørne kommer solen mon fra ved middagstid om sommeren? Vi er ikke i oktober med de kornblomster, eller hvad det nu er, der ses på fotoet fra Billum taget på samme tur.


.
------------------
.

Hej Morten.

Med sommertid kommer sollyset fra syd kl 13, og fra vest kl. 19.

På JJ-foto kommer sollyset fra ca. nordvest, så vi må vel være ca. tre timer længere fremme, kl. ca. 22, og dertil er solhøjden for høj.

-------------------------------

Jegum er nu bragt på tale. Det giver måske bedre mening, --her går banen nord/syd svarende til ca. kl. 16, sommertid.

Erik V.
www.evp.dk


Ja, det blev tydeligt efter Poul Hennings foto. Jegum, synes jeg, passer med bevoksningen og den svage kurve i baggrunden, ligesom telefonpælene står på "nordsiden" af banen - her vestsiden.

.
-----------------------------
.

Da det oplyses, at toget er på vej mod Varde, står telefonpælene på østsiden på dette foto, og det passer med nordsiden efter en 90-grader kurve, med mindre man skulle finde på at krydse over sporet.

I øvrigt kunne det da godt se ud som om, skuret bare var sat for opbevaring. Det skal vel ikke bruges som skydeskjul ? :-)

Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen