Kalenderlåge 7. 7. december 2018,

af Bent Hansen, torsdag 06. december, 2018, 21:21 (165 dage siden)

Hej.

Du skal gætte en station. Der er også ved stationen nogle huse, men om de udgør en by, er en strid om ord. Stationens berettigelse er en sidebane, der udgår fra stationen. Tidligere var der endnu en sidebane, men i en anden sporvidde. I dag er den bane blevet afkortet, så den ikke mere berører den station, der skal gættes.

Stationens navn er treleddet.
Første led beskriver et tal.
Andet led beskriver et pigenavn, der godt nok er blevet bøjet i en form, der ikke er på mode mere. Tredje led var i stationens tidligste år et navneord, der for længst var gået af mode, og som kun meget få kendte betydningen af. Derfor skiftede stationen efter nogle år navn, så ordet nu er et stednavn formentlig på en lokalitet i nærheden, men stadig er der formentlig ikke mange heller, der kan forklare betydningen af dette ord.

Med treleddet men jeg ikke for eksempel Kø-ben-havn eller Vor-ding-borg. Som eksempel på et toleddet stationsnavn får du Fem Ege på Hedelandsbanen.

Lad mig til slut skrive, at hvis jeg satte et billede af stationen på siden her, ville stationen være gættet på få sekunder. Billedet er fra banen, men fra en anden af banens stationer taget 2015.

[image]

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

3 flyttefirma tilbud

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen