Kalenderlåge

af Bent Hansen, 22/12 2018, 08:57 (1951 dage siden)

I dag skal du ud fra billederne af ølflaskerne eller måske snarere deres etiketter gætte fire privatbaner, to nulevende og to forhenværende, idet den ene af de forhenværende i dag kører som museumsbane. Øllerne er enten købt ved banen eller i nærheden af den og skal minde om banen af en eller anden grund.

Den vinder, der først gætter så mange som muligt af de fire baner. Den ene kan googles, men ikke uden støj. De andre skulle lettere kunne googles.

1.
[image]

2.
[image]

3.
[image]

4.
[image]

1.
Øllen er købt og drukket i min hjemby. Flasken er ikke original, idet den originale flaske var for stor til min ølhylde, så etiketten er blødt af og flyttet over på en dansk standardølflaske.

2.
Øllerne er købt i en kiosk på perronen på en station, hvor de også er drukket. Stationen på banen har været i forummet her flere gange.

3.
Flasken er egentlig en champagneflaske, for denne drik passede sig bedre i det udskænkningssted, der lå i forbindelse med en museumsbane. Der solgtes også øl, og denne flaske lignede grangiveligt champagneflasken.

4.
Øllen var grøn, idet der som tilsætningstof var brugt en urt fra egnen. Også vi bruger en lavlandsudgave af denne urt i alkoholiske drikke. Nu har jeg røbet, at vi er i udlandet. I nærheden af Europas højeste bjerg, hvis man ikke regner Elbrus med til Europa. For at komme til den bjergtop, hvor øllen blev drukket, var vi taget med den privatbane, du skal gætte, derpå en lille gåtur, så en standseilbahn og videre med en 600 mm museumsindustribane og så igen en standseilbahn i en anden sporvidde. Til sidst en gåtur til toppens restauration. Mens ordet standseilbahn er entydigt, er de danske ord ikke entydige. Ord som kabelbane og tovbane bruges på dansk.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak