Færgeanvendelse Warnemünde-Gedser 1940 - DEROP

af Steffen Dresler, 24/12 2018, 10:43 (1943 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godmorgen til alle her juleaftens formiddag.

MFL ”svar” er lige netop det, der engang imellem gør dette fora særdeles interessant, nemlig fortælling eller forklaring af det der ikke vises, men oprindeligt er sekundært i et billede eller en information.

Jeg er næsten sikker på, at langt, langt de fleste ikke kendte til dette/disse benzin/olie fabrikanter/importører og slet ikke de sovjetiske, bl.a. DEROP og senere herhjemme NAFTA. Yderligere ikke til en sammenhæng med Hitler-Stalinpagten og disse olieprodukter og derfor også implicit på Danmarks historie.

En lille morsomhed a pro pos de sovjetiske olieprodukter, var en bemærkning i en ”egenreklame” for FRICHS ønskede kommende større produktion af diesellokomotiver til DSB før krigen. Heri hed det sig nemlig, at motorerne kunne indrettes til brug for sovjetiske olieprodukter!! Må åbenbart have været noget krast stads med et stort svovl indhold eller hvad ved jeg.

Så et juleønske kunne være, at den gode MFL med sin store viden om bl.a. olie kompagnierne i Danmark engang kan få lyst, tid og mulighed for at skrive netop om disse i et samfunds industrielt historisk perspektiv, der sikkert også kunne indeholde et jernbanemæssigt perspektiv i.f.m. transport af disse produkter.

DET ville være en nyhed blandt de ellers evindelige og traditionelle jernbaneudgivelser herhjemme.

Ønsker alle en glædelig jul

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak