Tingbæk Kalkmine

af Peter Andersen, Hedehusene, 24/12 2018, 13:59 (1949 dage siden)

Lidt om tipvogne i Tingbæk. Jeg har også set billeder derfra med tipvogne, men har ikke kopier.

16-6-1936 - AARHUS STIFTSTIDENDE
Notits: Kalkminen ved Gravlev styrtet sammen. Efter en sprængning. Ålborg (Specialtelegram.)
Den kendte Tingbæk-kalkmine ved Gravlev, der bl. a. rummer billedhugger Bundgaards underjordiske skulptursamling, og som hvert år besøges af tusinder af turister, er i går blevet ødelagt. Ved 9-tiden i går formiddag foretog man den sidste af en lang række Aerolit-sprængninger i den sidste måned. Da sprængningen var sket, lød der et øredøvende brag, og samtidig skred et stort stykke af minen sammen.
.
To mand i fare.
Da arbejderne kom ned i minen, viste det sig, at nogle hundrede kubikmeter sand var styrtet ned på det sted, hvor den sidste sprængning havde fundet sted. Bestyrer Robdrup og sprængmester Lindhardt Petersen opholdt sig i minen under nedstyrtningen. Da de så sandet falde gennem kalkloftet, styrtede de mod udgangen. Lindhardt Petersen blev ramt af en kalksten og kom i klemme i en tipvogn. Han blev i bevidstløs tilstand ført til Skørping og kom under lægebehandling. Man mener dog ikke, hans tilstand er alvorlig. Bestyrer Robdrup blev ligeledes ramt af en kalksten, men slap med nogle hudafskrabninger.
Minen vil nu foreløbig blive lukket, hvorved 12 mand bliver arbejdsløse. Billedhugger Bundgaards skulpturer vil sandsynligvis blive bragt op til jordens overflade.


10-12-1964 - KOLDING FOLKEBLAD
Notits: Dræbt under tipvogn.
Den 44-årige arbejdsmand Chr. Borup, Oplev pr. Skørping i Himmerland, blev i går dræbt under sit arbejde i en kalkmine i Gravlev. Chr. Borup var sammen med en arbejdskammerat ved at læsse en tipvogn, som pludselig begyndte at rulle. Borup blev væltet omkuld og kom ind under tipvognen.

Den sidste er jeg ikke sikker på er samme sted. Muligvis regeringsbunkeren?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Det militære sidespor ved Næstved
Det militære sidespor ved Næstved

I slutningen af 1800-tallet spillede jernbanerne en stor rolle i tilfælde af krig - og dem var der mange af i Europa. For at skaffe en hurtig forbindelse mellem Køge-Næstved banen og Slagelse-Næstved banen blev et militært forbindelsesspor anlagt nord for Næstved station.

Læs mere
DSB MO1989 1

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak