Avatar

Færgeanvendelse Warnemünde-Gedser 1940 -

af Morten Flindt Larsen, København K, 26/12 2018, 21:23 (1945 dage siden) @ Anders Madsen

Under indsamlingen af oplysninger til bogen ”Langs mindernes spor”, stødte jeg i lokale kilder på lignede oplysninger vedr. den opfyret maskine i Gedser, som Steffen Dresler nævner i sit indlæg.
Mere overraskende stødte jeg tillige på en artikel i Lolland-Falster Socialdemokrat i august 1945, hvor det fremgår, at et stort antal lukkede tyske godsvogne var ankommet og hensat på rangerterrænet i Gedser. Der blev ikke givet nogen oplysning om vognenes indhold eller bestemmelsessted. Umiddelbart efter besættelsen blev disse vogne af tyskerne transporteret nordpå.

Den tyske besættelse af Danmark skete for at sikre, at dansk territorium ikke blev anvendt i krigsøjemed af Storbritannien, ligesom tyskerne anvendte Danmark som "springbræt" ved besættelsen af Norge. Tyskerne ønskede af strategiske årsager at opnå kontrol med de norske fjorde, og besættelsen af Danmark var et led i denne strategi. Fra Norge var det også muligt at angribe Storbritannien.
Vognene indeholdt forsyninger til de tyske tropper og er formentlig i første omgang blevet ført til Næstved jf. nedenstående artikel Berlingske Aften Avis 16. april 1940, hvor der fortælles om transporterne:
[image] [image]
[image]
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak