Ukendt jernbanestation nær Terndrup?

af Heick, fredag 28. december, 2018, 14:50 (170 dage siden) @ T. Rithmester

Hej med jer
Man kommer langt omkring når man gribes af sådan en gåde.
Hos gårdejer og smed Niels Chr. Nissen og hustru Caroline Elsine på Bælum Mark fødes i 1894 en dreng, der døbes Hans, - i Bælum Kirke. (Kirkebog og folketællingslister).
Måske er det ham, der bor i 1913 i det nordvestlige Argentina ovre mod Andesbjergene i Yuto, hvortil togbanen er nået i 1909. Adressen er F.C.C.N, hvilket betyder Ferrocarril Central Norte. Han har altså adresse Poste Restante på jernbanestationen.
Hjemme i Bælum har familien i juni 1913 begravet Hans' lillebror, der var trafikelev på Dronninglund station. På stationen står måske Gårdejer og frue med storebror Christian Marius Nissen og lillesøster Hansigne. Storebror har sørgearmbind på.
Hvordan det så passer med de glade sommerminder, ved jeg ikke. Kortet er nok skrevet af Signe med en hilsen måske fra storebroderen.
Hvis det er dem, ville det ikke give mening, at de stod på Solbjerg Station, der ligger endnu længere væk fra Bælum end selve Solbjerg.
Det MÅ sørme være Bælum station - og hvis man ser nærmere på Rithmesters billede, kan man se, at det lille vindue til højre for døren, nok er placeret i stedet for den gamle indgangsdør.
Vinduet er smallere end de andre og der er brugt en anden farve mursten under vinduet. Altså - døren og vinduet er måske byttet om?
Hva mener i om det?
mvh Steen Heick


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Danske privatbaner

Læs historien om:
Vejle - Give Jernbane
E-maskinernes sidste tid på Sjælland
E-maskinernes sidste tid på Sjælland
Denne artikel af Henrik Madsen udspringer af en brevveksling vedrørende tenderen til DSB E 978, der i mange år henstod på Godsbanegården. Artiklen fortæller om de sidste E-maskine ture i 1. distrikt og lidt om Kong Frederik den IX´s begravelse.
 Læs artiklen 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen