Ukendt jernbanestation nær Terndrup?

af Heick, 28/12 2018, 14:50 (1918 dage siden) @ T. Rithmester

Hej med jer
Man kommer langt omkring når man gribes af sådan en gåde.
Hos gårdejer og smed Niels Chr. Nissen og hustru Caroline Elsine på Bælum Mark fødes i 1894 en dreng, der døbes Hans, - i Bælum Kirke. (Kirkebog og folketællingslister).
Måske er det ham, der bor i 1913 i det nordvestlige Argentina ovre mod Andesbjergene i Yuto, hvortil togbanen er nået i 1909. Adressen er F.C.C.N, hvilket betyder Ferrocarril Central Norte. Han har altså adresse Poste Restante på jernbanestationen.
Hjemme i Bælum har familien i juni 1913 begravet Hans' lillebror, der var trafikelev på Dronninglund station. På stationen står måske Gårdejer og frue med storebror Christian Marius Nissen og lillesøster Hansigne. Storebror har sørgearmbind på.
Hvordan det så passer med de glade sommerminder, ved jeg ikke. Kortet er nok skrevet af Signe med en hilsen måske fra storebroderen.
Hvis det er dem, ville det ikke give mening, at de stod på Solbjerg Station, der ligger endnu længere væk fra Bælum end selve Solbjerg.
Det MÅ sørme være Bælum station - og hvis man ser nærmere på Rithmesters billede, kan man se, at det lille vindue til højre for døren, nok er placeret i stedet for den gamle indgangsdør.
Vinduet er smallere end de andre og der er brugt en anden farve mursten under vinduet. Altså - døren og vinduet er måske byttet om?
Hva mener i om det?
mvh Steen Heick


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Oplev Europa med tog

Oplev Europa med tog. Pris 210 kr.

Læs mere

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak