For de danskofile

af Bent Hansen, torsdag 03. januar, 2019, 20:59 (167 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hej.

I Nyborg blev der opstillet tog, da langt fra alle vogne overførtes over Storebælt. Langt de fleste rejsende blev jaget ud og måtte gå om bord på færgen. Så blev vognene trukket væk til klargøring til næste tog tilbage mod hovedlandet.

I Fredericia skete rengøringen på Personvognskontrollen. Det var damer, kaldet koner, der rengjorde indvendig og portører, der vaskede udvendig, men i Fa var der slet ikke så god plads mellem vaskesporene. Jeg færdedes undertiden her, men synes slet ikke det ligner.

Jeg ville egentlig gerne, at det var et reklamefoto, men der er vist vand i kosten, men er denne bare dyppet for et syns skyld, eller løber vandet virkelig direkte fra hanen gennem kosten? Damerne ser yngre ud, end jeg mindes dem, men damen med kluden har vredet en klud op før. Hun er ikke bare fotomodel.

Bortset fra, at jeg ikke tror på på Personvognsristen i Fa, så intet bud fra min side.

Mvh. BH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted
Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.
 Læs artiklen 

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen