Relaishuset, Hareskov station. 19xx-1977.

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, lørdag 12. januar, 2019, 13:53 (281 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Er der nogen i "Herreværelset", der ved noget om dette lille relaishus fra Hareskov station.

[image]
Relaishuset, Hareskov station. Ca. 1976-77. Foto. Ole Faurhøj. --^
.

Relaishuset blev vel opført samtidig med installationen af stationens sikringsanlæg (19xx) og revet ned sammen med alt andet ved S-togenes overtagelse af strækningen i 1977.

Er der stadig læsere af "Herreværelset", der har været med ved arbejder omkring det, revet det ned eller taget fotos af det "i levende live" ?

Erik V.
www.evp.dk


Stationen fik relæsikring i 1953, hvilket stemmer med bygningens arkitektur.

.
----------
.

Det passer fint med sportavlens udseende:

[image]
Hareskov station. Sportavlen (og strækningstelefoner). Foto. Ole Faurhøj.
1976-77. ---^

Tavlen/relaissikringsanlægget skulle være een/eet af nogle få "vippenøgle"-anlæg udviklet til de overtagne privatbaner (vist især Slangerupbanen, men også Sydfynske Jernbaner, der vist hovedsagelig fik 1953/54-amlæg, hvis stationerne fik sådanne overhovedet) inden man gik lover til de langt mindre, men til gengæld langt mere "fikse" 1953/54-relaissikringsanlæg ("bord-modeller").

(Jeg husker, at jeg i ca. 1954 fik lejlighed til at "lege med" et 1953/54-anlæg på Polytektisk Læreanstalt (Nørre Voldgade, København - nabo til DSB´s Generaldirektorat i Sølvgade), hvor anlægget var opstillet som led i en udstilling.)

Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen