Påkørsel af Relaishuset, Hareskov station.

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, lørdag 12. januar, 2019, 23:16 (280 dage siden) @ Flemming Jakielski

Jeg kan ikke huske den korrekte dato, men i 1973 eller 1974 blev relæhytten påkørt af et af de sidste træk godsvogne til sidesporet. Der er derfor, at en del af hytten er træbeklædt. Som jeg senere fik fortalt det af stationsmester Petersen på stationen, måtte der 6 mand over fra Jylland til at hjælpe med krydsninger og sporskifter i det meste af en uge under genopbygning. Der var jo krydsning hver halve time fra 06 til midnat mandag til fredag. Jeg var kun skoleelev ved Bagsværd dengang, og har desværre ingen billeder fra hændelsen. :-(

Flemming J

.
---------
.

Det passer tilsyneladende fint med det store "ar" efter genopbygning, der ses på -især- vejfacaden.

Hareskov havde ingen lokalavis dengang, kun en mindre -men meget afholdt- privat-udgivet "lokalavis". Ballerup-bladene (der var vist to dengang) har næppe skrevet om det (jeg mindes ikke at have set -eller for den sags skyld- hørt om det tidligere. Et Værløselokalblad ???

Køreplanen: Jeg har ikke køreplaner så langt tilbage, men netop disse planer kunne måske give lidt omkring årstallet for ibrugtagningen af apparatet.

Det kunne vel være en medvirkende årsag til bygningen. Man har vel allerede dengang (først/midt i 1950-erne) regnet ud, at med krydsning i Hareskov, kunne et Mo-tog lige klare en tur fra Hareskov til Farum. Få minutters ophold, og så tilbage til Hareskov for at nå næste krydsning en halv time senere.

Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=hareskov---farum


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen