Rutebåd Rødvig-Stralsund (1 foto)

af Niels Munch @, søndag 13. januar, 2019, 18:27 (279 dage siden) @ Anders
redigeret af Niels Munch, søndag 13. januar, 2019, 18:53

Er der nogensinde noget som har besejlet Rødvig planmæssigt? Noget rutelignende?


Ja da, oven i købet i nyere tid, nemlig i sommeren 1991, hvor vi på Østbanen havde et samarbejde med nogle friske navigatører, der med "Stevns-Linien" etablerede en katamaran-overfart Rødvig-Stralsund med 2 dgl. dobbeltture. Banen forestod booking og solgte gennemgående billetter HT-grænsen - Stralsund samt stillede varehus til rådighed for toldfrie varer. Idéen var rigtig god; men katamaranen "San Pietro" viste sig uegnet til de "tænder", Østersøen kan vise. På mange ture blev folk søsyge, og de udleverede toldfrie varer fløj om ørerne på dem. Sidst på sæsonen fik båden maskinskade, og sejladsen blev indstillet. Planer om genoptagelse i 1992 blev ikke til noget, da egnet fartøj angiveligt ikke kunne chartres.

Selv var jeg med en tur i roligt vand og havde en fin dag i Stralsund, hvor man knap var begyndt at renovere de gamle Hansestad-huse inden for bymuren. Katamaranen findes endnu, blot under navnet "Balear Jet", data i dette link: http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=1917909 .

I de gode dampskibs-dage har der formentlig været en kystrute, der jævnligt har anløbet Rødvig med fragt og passagerer, ligesom der har sejlet udflugtsbåde, så turister og landliggere kunne se Stevns Klint "udefra". Men det var vist før "min tid".

EDIT fandt et foto:

[image]"San Pietro", katamaranfærge der sejlede to gange dagligt fra Rødvig til Stralsund. Årstal: 1991. Fotograf: Ukendt. Arkiv: Stevns Lokalhistoriske Arkiv - B687.


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen