Holmen billeder - S-togsstationer

af Steffen Dresler @, onsdag 23. januar, 2019, 22:13 (442 dage siden) @ Tommy Nilsson

Godaften

Ikke fordi jeg har set disse billeder før, men "udsigten" fra S-toget fik mig til at tænke på, at den har jeg har set i hundredevis af gange før i hele min barn- og ungdom, nemlig når jeg sad og "styrede" S-toget fra min plads ved siden af Elektroføreren i litra Fs styrevognen (det gør jeg også idag i Metroen, nok bare ikke så intensivt;-) ). Den havde jo en lille plads med en to personers sofa anbragt op til vinduet. Her sad man så på knæ når man "kørte".
Dermed kan vi så også konstatere en af de mange standarter 1. G S-togene havde bl.a. med oprangering. Styrevognen vendte altid mod nord set fra Ballerup/Glostrup. Der var også regler for styreledningernes anbringelse, kan dog ikke lige huske om de sad nord eller syd.
Iøvrigt var "mine" minuttal altid 02-22-42, så kan den "ægte" S-togs entusiast hurtigt finde ud af hvilken station jeg taler om mod byen; "en bybane barn, tak".

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen