Holmen billeder - S-togsstationer

af Steffen Dresler @, torsdag 24. januar, 2019, 08:56 (369 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Godmorgen EVP og andre!

Det er nemlig Husum, sidste station på "Bybanen" ud eller første ind på linje C (dengang). Som jeg erindre det var de faste tider statiske i meget lang tid og man kunne regne med dem.
Som barn/ung og toginteresseret kunne man faktisk køre en hel dag på "Bybanen", det vil sige alle stationer indenfor Husum, Hvidovre og Hellerup. Og der var NOK at se på for en jernbaneinteresseret. Imponerende at stå på f.eks. på Hvidovre og se et eksprestog med en E starte i Valby og arbejde sig op i fart og passerer med fuld damp mod Brøndby eller en lille beskeden D-maskine med lokalgodstog mod København forsvinde ind bag dæmningen på godsbanestrækningen. Men en sådan tur krævede, at man ikke kom udenfor "den aflukkede" del af bybanen (billetkontrollen). Og så var det ganske lovligt. Men skulle man en tur over i "himlen" Gb hvor alle damperne stod og sydede, kostede det en ny "Bybane barn" at komme hjem. Billetterne blev jo inddraget når man forlod stationen. Der var kontrol, så udtrykket gratister eksisterede ganske simpelt ikke og så var respekten en ganske anden. Men det er jo en anden historie.


Ja, hvis ikke EVP skulle vide det, så ellers hvem! Dejligt billede af lige netop det min lille historie drejede sig om, tak!

Fortsat god dag til alle og tak for billedet til EVP.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen