Avatar

Rutebilen Aalborg-Blokhus (APB) omkring 1953, film

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 08. februar, 2019, 15:59 (131 dage siden) @ Niels Munch

Jeg tror ikke, at det blot var fællesledelsens valg "sådan rent tilfældigt". Der har formentlig været tale om fællesanskaffelser, ligesom når man i Nordsjælland skrev GDS-HFHJ på visse materielenheder.

I Nordsjælland var det uanset "fællesanskaffelser" ganske klart, hvilke andele af nye tog, der blev bogført i hvilket af baneselskaberne. HFHJ og GDS forblev indtil fusionen med HL A/S i maj 2002 selvstændige aktieselskaber med hver sin bestyrelse og hvert sit regnskab etc.

Var det ikke også sådan med AHB, AHJ og FFJ indtil deres nedlæggelse?

Jo, AHB, AHJ og FFJ var selvstændige baneselskaber med selvstændige regnskaber og bestyrelser. Aalborg Privatbaner var - som jeg opfatter det - navnet på et fællesskab mellem banerne, en fælles driftsledelse men ikke et egentligt driftsfællesskab som fx i Horsens. De tre Aalborgbaner var uafhængige af hinanden, jeg har i hvert fald aldrig set et driftsfællesskab omtalt i kilderne. APB drev kun de steder, som jeg tidligere har nævnt, og jeg formoder så, at APB også har anskaffet det med "APB" mærkede driftsmateriel herunder færgen i Sundsøre. Den tilhørte vist ikke AHB. Hvordan det regnskabsmæssigt har været skruet sammen, ved jeg ikke.

--
Med vanlig venlig hilsen
(bemærk, at dette er en automatisk indsat tekst)
אתה אדם סקרן, הא?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen