Lidt mere om privatbaners samarbejde

af Søren Agerskov, 10/2 2019, 13:51 (1874 dage siden) @ Sydfyn

Kære Søren
Af egentlige fusioner var der også Hillerød-Frederiksværk og Frederiksværk-Hundested samt de tre Gribskovbaner, men så er vi vist også i mål!

Aalborg Privatbaner var, hvad vi i dag vil kalde et I/S = interessentskab, men havde som sådan intet kapitalgrundlag, idet investeringerne var udkonteret på de tre interessenter FFJ, AHB og AHJ i forholdet 2:1:1.
venlig hilsen
Lars V-N

Kære Lars
Næsten i mål.;-) Lemvigbanen var indtil 1921 to aktieselskaber med hver sin strækning. Så kan jeg heller ikke komme i tanker om flere. I gruppen af delte ejerskaber var også Ørnhøjbanen, der var to aktieselskaber hele banens levetid; men som fra 1953 havde fælles regnskab.

Jeg er enig i, at Aalborgbanernes samarbejde var et interessentskab I/S.

MVH
Søren


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hectorrail

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak