Avatar

DDPA - var: Lidt nostalgi, billeder til RICHS samlehæfter.

af Morten Flindt Larsen, København K, 17/2 2019, 23:45 (1892 dage siden) @ Morten Flindt Larsen


Nå, det positive var vel, at vognen fik sig en ordentlig omgang revision/reparation inden maling. Malingen kan jo altid gøre om!!


Ja, hvis man ellers kender farverne. Farverne på DDPA-tankvognen på Richs-billedet er næppe helt ved siden af, men det er ikke ensbetydende med, at den pågældende vogn har haft en "standardfarve". DDPA's tidligste petroleumstankvogne var formentlig oprindelig grønne i lighed med Standard Oil Co.s petroleumstankvogne i udlandet og blev senere grå a la Helsingør-vognen, mens DDPA's benzintankvogne i 1920'erne og første halvdel af 30'erne var røde - og så naturligvis med de korrekte påskrifter og varemærkereklamer.


Til uddybning af, hvad det er, jeg mener:

Hvis man fx vil have en gammel DDPA-tankbanevogn til petroleum, skal den være grøn som gadetankvognene:
[image]
... som denne, der i sin tid er restaureret af Dansk Esso (ex DDPA).


... her side om side med en tankbanevogn:
[image]

Og hvis man vil have en DDPA-tankbanevogn til benzintransport i 1920'erne, skal den være rød som gadetankvognene (og i øvrigt også tidens benzintankbiler):
[image]
[image]
[image]


... her en hel vognstamme:
[image]


... og her nogle lidt afblegede eksemplarer:
[image]


Men man skal naturligvis huske at grunde tanken på den tankvogn, man gerne vil gengive, måske i en eller anden passende grå nuance, for malingen skal holde i mange år. Det er ikke bare noget, man kan male op på en weekend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak