Avatar

Plasser & Theurer

af Jørgen Schwartz, Tranbjerg J, 21/2 2019, 12:14 (1862 dage siden) @ Niels Munch

Det østrigske firma Plasser & Theurer er jo ganske kendt i jernbanekredse, men hvem kan fortælle mig, hvad der er den danske betegnelse på nedenstående apparat, som ser ud til at være blevet overbelastet på en eller anden måde. Hvad kan der være sket? Fotoserie fra 1960; Københavns Foto-Service/Danmarks Jernbanemuseum.

En svelleskruemaskine, drevet af en JAP benzinmotor.

M.v.h.
Niels

Det er vel ikke en helt almindelig svelleskruemaskine? Kan se at benzinmotoren trækker en oliepumpe (øverste tandhjul billede 1) som leverer tryk til oliemotoren (ses på billede 4 og 5) på selve skrueaggregatet. Har det været en svelleskruemaskine som baneafdelingen har haft på prøve for at se om det var noget der kunne bruges?

Mvh Jørgen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Lokomotivfabrikker

Læs historien om:
F. Schichau, Elbing, Tyskland

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak