Avatar

Sabotage på uidentificeret station - IDENTIFICERET

af Ove Nygaard, 25/2 2019, 08:46 (1884 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Kan godt være Tim. Passer med sporforløb, granbevoksning og mejeri overfor stationen.

Jamen, det ER da Tim. Alt passer, inkl. årstiden. Den eneste sabotagesprængning på selve Tim station blev foretaget natten mellem den 18. og 19. april 1945, så billedet må være fra den 19., inden man gik i gang med at udbedre skaderne.

Billedet er nu at se på jernbanekilder.dk og jeg takker mange gang for din hjælp med identifikationen. :-) :-) :-)

Gode hilsner
M:-)rten

Hej Morten.

Som "lokalkendt" på disse strækninger kan jeg bekræfte, at der er tale om Tim. Hvorvidt sabotagen er en "hilsen" til en "kendt person", som havde sin sidste fødselsdag den 20. april 1945, kan der kun gisnes om!:-( I foråret 1945 var jeg til konfirmation hos noget familie i Esbjerg, og rejsen med tog Holstebro - Esbjerg og retur blev "en lang affære", da vi ustandseligt blev afbrudt af, at vi skulle "i flyverskjul", da allierede fly angreb alt, hvad der rørte sig på disse kanter. Den traditionelle "suppe" var kold, da vi nåede frem til konfirmationsmiddagen, men vi fik da afleveret gaven!;-)


Gode, ukrigerigske, hilsener

O:-) ve af Erritsø


Gode hilsener

Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kongerejsen 1908
Kongerejsen 1908

I sommeren 1908 rejste Kong Frederik den 8., Dronning Louise og deres tre børn med tog til Jylland, hvor de besøgte en lang række byer. Lars Christensen har i Rigsarkivet fundet DSBs interne korrespondance, samt flere avisers dækning af begivenheden.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak