Lidt om 1.generation S-tog

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, fredag 29. marts, 2019, 01:26 (90 dage siden) @ Georg Schmidt
redigeret af Erik V. Pedersen, fredag 29. marts, 2019, 01:49

Hej Georg.

Det er MIG, der takker. Når jeg har nydt dine og Torben´s fotos, er der næsten helt vådt ved siden af tastaturet ! ! !

Jeg burde have taget mange flere fotos af 1. gen. S-togene dengang, men pengene ! ! !

Hertil kom så (desværre), at dem kørte "man" i hver dag - det kunne "man" gøre en anden dag, også i morgen. Så blev det ikke til noget. Jeg husker også den dag, da jeg på vej hjem Gb, i Vanløse, "første sal", så ned på et par af de sidste 1. gen. stammer, og tænkte på: Gad vide, om de også kører i morgen". Det var lige på det sidste, og de endte da også med at blive taget ud af drift tidligere end egentlig planlagt.

Jeg blev fortalt, at et par / nogle vogen var på vej til Scandia, Randers, til en grundig renovering med henblik på endnu et par års kørsel på F-linien. Desværre blev projektet opgivet "midt i vadestedet". Københavnerne betragtede vognene som "gamle og udrangeringsmodne", --- renoverede og rødmalede eller ej.[/b]


Pludselig en dag var de bare væk, lidt hurtigere end vist egentlig beregnet.

Vanløse.
Ja, med den ekstra nedgang, der blev lavet fra perronen ned til F-linien, og skiltet om, at den var forbeholdt for passagerer til F-linien. Ve den formastelige passager, der ville prøve, at "smutte" op til "første sal", mens de andre var på vej ned. Der var mange nedadgående, der pludselig blev 1½-2 gange så brede over skuldrene. Vedkommende blev nærmest skubbet baglæns ned/tilbage til den lave perron, hvor vedkommende så måtte gå uden om, ad den gamle "tunnel" og op ad den gamle brede trappe.

Jeg nåede også et par gange, som trafikelev, at blive "sendt til tælling" på stationen. Den årlige tælling af passagererne (passagerstrømmene) med udlevering af diverse former for "kontrolbilletter"/papir-/papstykker, som passagererne så skulle aflevere på bestemmelsesstationen. Om eftermiddagen var det hovedsagelig hjemvendende passagerer, der nu skulle aflevere deres "kontrolbilletter".

Denne kontrolform holdt jo til helt op i 2000-erne (2005-6 ?). Jeg nåede da også at være med til at tælle fire gange som pensionist, til det blev afskaffet i 20xx.

Johhh - det var herlege tog, de gamle 1. gen. S-tog. I min "rangfølge" var disse S-tog og Mo-vognene nærmest ligestillede, som de foretrukne/pæneste og så Scandia-skinnebusserne ved privatbanerne. På sporvogns-fronten var det "Lundingvognene" skarpt forfukgt af "Scrap-vognene" ("Sparevognene").

Ak ja --det var dengang.

Erik V.
www.evp.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen