Avatar

Ca. 150 stk. godsvogne GKLM Hobro-Døstrup 1966-67

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 29/3 2019, 10:43 (1826 dage siden) @ Georg Schmidt

Om man fra 1966 kørte ud fra Aalestrup med klædeskab -hvis man stadig havde traktor i Aat på den tid- mod Hobro med vogne til landstationerne, har jeg ikke lige noget på


Kære Georg

Tak for interessante oplysninger om lokomotivløb og personaleanvendelse.

Ja, det er interessant, om der har været klædeskabskørsel fra Aalestrup og mod Simested, Nørager, Rørbæk og Døstrup efter banens nedlæggelse 22. maj 1966.

Jeg synes dog, at der er flere ting der taler imod: Mogens Duus nævner ikke noget (advarselsanlæg ved overkørslerne blev fjernet hurtigt; men derfor kunne man jo godt have "sneget sig afsted"), der er ikke noget omtalt i "Meddelelser fra Generaldirektoratet", instruktion til landets øvrige stationer (oplysninger om muligheder, tariffer osv.) må have været problematisk. Endelig vil jeg - i al beskedenhed - mene, at hvis der havde været noget kørsel, måtte det have kastet "noget papir" (cirkulære, instruks el. lign.) af sig og noget sådant var ikke at se, da jeg rodede alle kasserne fra 2. distrikt igennem. Men jeg kan jo have overset noget, selv om jeg specifikt ledte efter sådanne interessante emner. (Det viste sig f. eks., at man efter nedlæggelse af Viborg-Herning faktisk - som jeg husker det - i mindst ét tilfælde kørte rangertræk hele vejen Viborg-Karup-Herning, selv om delstrækningen Viborg-Karup var helt nedlagt). Til gengæld mener jeg at kunne huske, at der ligger "noget papir" på slagterikørslen Laurbjerg-Thorsø efter K71.

Bedste hilsner

Thomas


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker


Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak