Avatar

Kørsel Viborg-Karup efter K72

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 29/3 2019, 21:13 (1847 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

(Det viste sig f. eks., at man efter nedlæggelse af Viborg-Herning faktisk - som jeg husker det - i mindst ét tilfælde kørte rangertræk hele vejen Viborg-Karup-Herning, selv om delstrækningen Viborg-Karup var helt nedlagt.

Kære Thomas
Der var ikke nogen del af banen Herning-Viborg, som efter K71 var "mere nedlagt" end andre dele, og gods-rangertrækket fortsatte med at køre mandag-fredag indtil K72 trådte i kraft i maj 1972. Jeg har både set og fotograferet Mt'eren mellem Karup og Viborg i den pågældende periode.
venlig hilsen
Lars V-N


Kære begge,

Driften på Herning - Viborg banen blev formelt indstillet fra 23. maj 1971, men sporene blev bevaret i en periode derefter for udveksling af vognladningsgods.
Delstrækningen Karup - Viborg blev nedlagt 27. maj 1972.
Delstrækningen Herning - Karup blev nedlagt 21. maj 1977 (sidste tog kørte 19. maj 1977).


Kære Lars og Morten

Nu er det lidt trælst - for mig - at jeg ikke ved hånden har den sagsakt, som gerne skulle dokumentere mit udsagn. Den befinder sig et eller andet sted i den usorterede del af mit arkiv; men mon ikke den dukker op på et senere tidspunkt. Indtil da: Tak til både Lars og Morten for informationer. Det, som jeg mener at have set dokumentation for, er at man på et tidspunkt efter at kørslen er indstillet mellem Viborg og Karup, dvs. efter K72 alligevel gennemfører mindst ét rangertræk over hele strækningen fra Viborg til Herning. Som jeg husker det, var situationen ekstraordinær, måske noget med nogle stykgodsogne, der "lige pludselig" skulle fra Viborg til Herning. Hvor lang tid efter K72, det skete, husker jeg ikke.

Bedste hilsner

Thomas


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak