Avatar

Et spørgsmål vedrørende lave afstandsmærker.

af Morten Flindt Larsen, København K, 6/4 2019, 10:36 (1838 dage siden) @ re20000

Tænk, jeg troede at lave afstandsmærker var noget man opfandt i 80erne men jeg så lige "Fyn sådan set igen" og opdagede at de allerede fandtes i 60erne... Hvornår indførtes de egentlig?
PS: gid der var en behjertet sjæl, der orkede at justere farver og skarphed på den film, hvor er den dog slidt og falmet...

Nold

Hejsa Nold,

De lave afstandsmærker er indført senest 1956, hvor Københavns Foto-Service fotograferede tre fotos af lave afstandsmærker omkring Hvidovre, som kan ses på jernbanekilder.dk. Oprindeligt blev mærkerne af DSB i "Vingehjulet" betegnet som "afstandmærker" (uden s), men det er i jernbanekilder.dk nu rettet til "afstandsmærker", som vistnok er den korrekte betegnelse i dag.

Restaurering og konservering af gamle film er en bekostelige affære, så den slidte "Fyn sådan set igen" fremkommer næppe i en bedre kvalitet lige med det første. Uskarpheder og formentlig også blegheden i filmen må skyldes den tekniske overførslen fra analogfilm. Originalfilmen (16 mm), formoder jeg, har været skarp nok, men den er næppe blevet renset for snavs.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Der kommer flere tog

Der kommer flere tog. Pris 270 kr.

Læs mere
Svenska-lok
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak