Et spørgsmål vedrørende lave afstandsmærker.

af re20000, 6/4 2019, 23:38 (1845 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

hej Morten

tak for grundigt uddybet svar, synes bare ikke jeg så det før en rettelse i SR76 engang...


De lave afstandsmærker er indført senest 1956, hvor Københavns Foto-Service fotograferede tre fotos af lave afstandsmærker omkring Hvidovre, som kan ses på jernbanekilder.dk. Oprindeligt blev mærkerne af DSB i "Vingehjulet" betegnet som "afstandmærker" (uden s), men det er i jernbanekilder.dk nu rettet til "afstandsmærker", som vistnok er den korrekte betegnelse i dag.

Restaurering og konservering af gamle film er en bekostelige affære, så den slidte "Fyn sådan set igen" fremkommer næppe i en bedre kvalitet lige med det første. Uskarpheder og formentlig også blegheden i filmen må skyldes den tekniske overførslen fra analogfilm. Originalfilmen (16 mm), formoder jeg, har været skarp nok, men den er næppe blevet renset for snavs.

Jeg tænkte nok man skulle gøre det billede for billede, det er bare synd at en film med potentiale til at trække interesse til jernbanen ikke fænger hos yngre mennesker fordi den er så svær at se. Kan huske den kørte i en uendelig sløjfe i førerrummet på et lokomotiv på jernbanemuseet for mindst ti år siden og da var den så utydelig at jeg ikke kunne være i mine sko og de små børn ikke gad den...

nold


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Oplev Europa med tog

Oplev Europa med tog. Pris 210 kr.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak