Avatar

Tørvebane ved Moselund (+1 foto mere)

af Morten Flindt Larsen, København K, onsdag 10. april, 2019, 13:56 (78 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Ok.

Var inde og kigge på Jernbanemuseets fotoside. Angående teksten vil jeg lige bemærke, at den angivne ejer, Steenberg mf. kun havde værket en kort tid. Senere ejedes det af skiftende lokale, som hverken jeg, lokalhistorikerne, slægtsforskerne har helt styr på. Hvem havde penge i klemme i værket? Hvornår? Sammen med hvem? Da de lokale involverede sig flere steder, er det klart, at de havde svært ved huske, hvornår og sammen med hvem. Og deres arvinger, børn slet ikke. Børnene troede ofte, at faderen havde været eneejer.

Den længste tid i Phønixværkets historie var nævnte Jens Haarups. Han begyndte som lokomotivføre og blev hurtigt medejer. Når jeg lader ham tegne værket og ejerkredsen, er det fordi, han dækker min interesse, banerne! Jeg ved det godt.

Hvis Jernbanemuseet gerne vil have så nøjagtige oplysninger om ejerne, vil jeg inden for et års tid forsøge at samle mine notater og aflevere en rapport.

????

PS. En søsterside, arkiv.dk har flere tusinde jernbanebilleder i en samnnig ordnet i vild forvirring, og hvad værre er, med de mærkværdigste fotobestemmelser.

I flere år har jeg arbejdet på en liste med fotobestemmelser, der efterhånden omfatter mindst tusinde fotos. Hver uge kommer stadig nye til. Mit lager af endnu ubestemte fotos er på mere end 10 centimeter A4-ark i højden.

Mvh. BH

Hej Bent,

Tak for dine gode uddybende kommentarer. Når Steenberg er nævnt i forbindelse med Phønix og fotoet, er det alene som et søgeord. Vi skriver ikke værkets historie i forbindelse et foto af en statsbaneviadult, men tak for tilbuddet. Der skal nok dukke flere industribanebilleder op, som jeg håber du/I vil byde ind på. Selv har jeg ikke en stand forskid på de sager. ????

--
Med vanlig venlig hilsen
(bemærk, at dette er en automatisk indsat tekst)
אתה אדם סקרן, הא?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Danske privatbaner

Læs historien om:
Nakskov - Rødby Jernbane
Ringsted i snestorm
Ringsted i snestorm
Webmaster Tommy Nilsson var den 28. december 2001 i Ringsted midt i en snestorm. Det kom der denne fotoreportage ud af. Det lykkedes at holde kameraet nogenlunde fri for sne selv om sneen væltede ned.
 Læs artiklen 
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen